Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Kenmerken van hydrostatisch lager voor hogesnelheidscentrifuge:

Tijd: 2022-01-24 Hits: 2

Hydrostatisch lager is een soort glijlager dat afhankelijk is van externe toevoer van drukolie en een hydrostatische lagerfilm in het lager aanbrengt om vloeibare smering te realiseren. Hydrostatisch lager werkt altijd onder vloeistofsmering van start tot stop, heeft dus geen slijtage, een lange levensduur, een laag startvermogen en kan bij een zeer laag (zelfs nul) toerental worden toegepast. Bovendien heeft dit soort lager ook de voordelen van hoge rotatienauwkeurigheid, hoge oliefilmstijfheid en onderdrukking van oliefilmoscillatie, maar het heeft een speciale olietank nodig om drukolie te leveren, dus het verbruikt meer vermogen bij hoge snelheid.
Voordelen van hydrostatisch lager voor centrifuge met hoge snelheid:
1. Pure vloeibare wrijving, lage wrijvingsweerstand, laag stroomverbruik en hoge transmissie-efficiëntie.
2. Tijdens normaal gebruik en frequent opstarten zal er geen slijtage zijn veroorzaakt door direct contact tussen metalen, met een goede precisieretentie en een lange levensduur.
3. Omdat het zweven van de asdiameter wordt gerealiseerd door de druk van externe olie, heeft het een hoger draagvermogen onder verschillende relatieve bewegingssnelheden en is de invloed van snelheidsverandering op de stijfheid van de oliefilm klein.
4. De smeerolielaag heeft goede anti-vibratieprestaties en de as loopt soepel.
5. De oliefilm heeft de functie van het compenseren van fouten, wat de invloed van fabricagefouten van as en lager zelf kan verminderen, en de nauwkeurigheid van de asrotatie is hoog.
Het is erg moeilijk voor rollagers om normaal te werken in dit snelheidsbereik van hogesnelheidscentrifuges van 8000 tot 30000r / regen. Bij hoge snelheid stijgt de lagertemperatuur en verdwijnt de oliefilm, wat in korte tijd tot lagerschade leidt. Daarom gebruiken hogesnelheidscentrifuges over het algemeen hydrostatische lagers met koelingsmaatregelen.

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]