Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Complete oplossing voor centrifugestoring

Tijd: 2022-01-24 Hits: 6

1. Onjuiste plaatsing: centrifuge wordt meestal op een droge plaats uit direct zonlicht geplaatst. De warmteafvoercapaciteit van de centrifuge is relatief groot en er mogen geen diversen rond de centrifuge worden gestapeld. De afstand tot de muur, baffle en andere luchtdichte en slechte warmteafvoerende items moet minimaal 10 cm zijn. Tegelijkertijd moet de centrifuge zo veel mogelijk in een enkele ruimte worden geplaatst en mogen organische reagentia en ontvlambare stoffen niet in de buurt worden geplaatst.

2. De beschermingsmaatregelen zijn niet perfect: na elk gebruik moet het deksel van de centrifuge worden geopend om de warmte of waterdamp op natuurlijke wijze te laten verdampen. Als de centrifugatie bij lage temperatuur eerder werd gebruikt en er kan ijs zijn, moet u wachten tot het ijs smelt en het op tijd afvegen met droog katoenen gaas en het dan afdekken als er geen duidelijke waterdamp is. Als de roterende kop van de centrifuge kan worden vervangen, moet elke roterende kop op tijd na gebruik worden verwijderd, gereinigd met schoon en droog medisch gaas en ondersteboven worden geplaatst. Gebruik geen scherp gereedschap om te krassen. De aluminium roterende kop moet regelmatig worden schoongemaakt. Tegelijkertijd moet de centrifuge regelmatig worden onderhouden en gerepareerd. De stroomtoevoer moet worden onderbroken wanneer de operator vertrekt. Raadpleeg voor de eerste keer dat u het apparaat voor het eerst gebruikt het personeel dat het eerder heeft gebruikt of raadpleeg de handleiding. Gebruik het niet blindelings.

3. Probleem met de bedieningsfout: we moeten op alle aspecten letten wanneer we het gebruiken. Na het selecteren van de roterende kop en het instellen van de parameters, moet de centrifuge een tijdje worden geobserveerd. Na het bereiken van de maximale snelheid en stabiele werking, kan de centrifuge vertrekken. Als u tijdens het gebruik een abnormaal geluid hoort of iets ruikt, rem dan onmiddellijk, druk op de "stop"-knop en schakel indien nodig de stroomtoevoer uit. Centrifugaalbuizen moeten symmetrisch worden geplaatst en de bijbehorende centrifugaalbuizen moeten zoveel mogelijk gelijk zijn in gewicht. Tijdens de werking van het instrument is het absoluut verboden om het deksel van de centrifuge te openen! Tegelijkertijd is het noodzakelijk dat al het personeel in het laboratorium een ​​goede registratiegewoonte vormt. Ten eerste kunnen ze weten wie de centrifuge eerder heeft gebruikt en wat de toestand van het instrument was toen het eerder werd gebruikt; ten tweede kunnen we weten hoe vaak de centrifuge is gebruikt, zodat we weten of hij moet worden gerepareerd of vervangen.

4. Veel voorkomende ongevallen: door de hoge gebruiksfrequentie van de centrifuge zijn de schade en de ongevalsfrequentie van de machine hoog. De belangrijkste reden is de onjuiste werking van het laboratoriumpersoneel. De veelvoorkomende problemen zijn: het deksel kan niet worden geopend, de centrifugaalbuis kan niet worden verwijderd en de centrifuge werkt niet na het indrukken van de toets. De meer serieuze problemen zijn onder meer het buigen van de roterende as veroorzaakt door ongelijke kracht, de motor is doorgebrand en de horizontale emmer is weggegooid. Voor ernstige ongevallen en zelfs verwondingen.

5. Onbalansprobleem: bij gebruik van verschillende centrifuges moeten de centrifugaalbuis en de inhoud vooraf nauwkeurig op de balans worden uitgebalanceerd. Het gewichtsverschil tijdens het balanceren mag niet groter zijn dan het bereik dat is gespecificeerd in de gebruiksaanwijzing van elke centrifuge. Verschillende roterende koppen van elke centrifuge hebben hun eigen toegestane verschil. Het enkele aantal buizen mag niet in de roterende kop worden geladen. Wanneer de roterende kop slechts gedeeltelijk is belast, moet de buis worden geplaatst. Ze moeten symmetrisch in de rotor worden geplaatst, zodat de belasting gelijkmatig over de rotor wordt verdeeld.

6. Voorkoelen: bij centrifugeren bij een temperatuur lager dan kamertemperatuur. De roterende kop moet voor gebruik worden voorgekoeld in de koelkast of in de kamer met roterende kop van de centrifuge.

7. Oversnelheid: elke roterende kop heeft zijn maximaal toegestane snelheid en cumulatieve gebruikslimiet. Raadpleeg bij gebruik van de roterende kop de gebruiksaanwijzing en gebruik deze niet te snel. Elke beurt heeft een gebruiksbestand om de geaccumuleerde gebruikstijd te registreren. Als de maximale gebruikslimiet van de wartel wordt overschreden, moet de snelheid worden verlaagd volgens de voorschriften.

8. Als er geen probleem is, controleer dan of de bandschakelaar of reostaat beschadigd of losgekoppeld is. Als het beschadigd of losgekoppeld is, vervangt u het. Als het beschadigd of losgekoppeld is, vervang dan het beschadigde onderdeel en bedraad de draad opnieuw. Als er geen probleem is, controleer dan of de magneetspoel van de motor kapot of open (intern) is. Als deze kapot is, kan opnieuw worden gelast. In het geval van een open circuit in de spoel, spoel de spoel alleen terug.

9. Motorsnelheid kan de nominale snelheid niet bereiken: controleer eerst het lager, als het lager beschadigd is, vervang het lager. Als het lager te weinig olie bevat of te veel vuil is, reinigt u het lager en voegt u vet toe. Controleer of het commutatoroppervlak abnormaal is of dat de borstel overeenkomt met het commutator-flashover-oppervlak. Als het oppervlak van de commutator abnormaal is, als er een laag oxide is, moet deze worden gepolijst met fijn schuurpapier. Als de commutator niet overeenkomt met de borstel, moet deze worden afgesteld op een goede contacttoestand. Als er geen bovenstaand probleem is, controleer dan of er kortsluiting is in de rotorspoel. Als dat het geval is, spoel de spoel dan terug.

10. Hevige trillingen en hard geluid: controleer of er sprake is van een onbalansprobleem. De moer waarmee de machine is bevestigd, zit los. Als die er is, draai deze dan vast. Controleer of het lager beschadigd of verbogen is. Als dit het geval is, vervangt u het lager. De kap van de machine is vervormd of de positie is onjuist. Als er wrijving is, pas deze dan aan.

11. Als het koud is, kan de lage snelheidsversnelling niet worden gestart: de smeerolie stolt of de smeerolie verslechtert en droogt op en plakt. In het begin kun je je hand helpen om hem weer te draaien of het initiatief nemen om na het schoonmaken bij te tanken.

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]