Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Hoe medisch personeel te beschermen met behulp van centrifuge in epidemische situatie?

Tijd: 2022-01-24 Hits: 1

De nieuwe coronavirusinfectie is erg kwetsbaar voor het nauwe contact tussen het medisch personeel en de patiënten. Hoewel de inspecteurs van het nieuwe coronavirus minder blootgesteld zijn aan de patiënten, kunnen ze de waakzaamheid van de nieuwe coronavirusinfectie niet versoepelen en moeten ze hun eigen infectiepreventie- en bestrijdingsmaatregelen versterken.

Bij het ontvangen, sorteren en centrifugeren van verdachte of bevestigde patiëntspecimens in het laboratorium, moet de bediener worden voorzien van secundaire bioveiligheidsbescherming. In geval van bijzondere omstandigheden (zoals vermoedelijke lekkage), wordt het opgewaardeerd naar niveau 3 bioveiligheidsbescherming. Als het tijdens het inspectieproces niet nodig is om de buisplug (zoals de dop van het vacuümbloedafnamevat) te openen, is de secundaire bioveiligheidsbescherming vereist. Als de buisplug tijdens de operatie moet worden geopend, of als er een aerosol kan worden gegenereerd of als er contact met het monster zelf kan worden gemaakt, dan is bioveiligheidsbescherming van niveau III vereist.

Open de doos of open de zak direct, desinfecteer met 75% ethanolspray. Vóór het centrifugeren moeten bloedmonsters zorgvuldig worden getest of de reageerbuis beschadigd is of niet, en of de reageerbuisdop goed is afgedekt. Bij het verwijderen van de dop van het reageerbuisje, moet de handeling voorzichtig en voorzichtig zijn om spatten van het monster te voorkomen. Na desinfectie met 75% ethanol spray wordt deze voor zover mogelijk verwerkt in de biologische veiligheidskast, en vervolgens verwerkt op de machine. Centrifuge stop voor meer dan 10 minuten, open centrifugedeksel spray desinfectie.

Bioveiligheidsbescherming op het eerste niveau: medische chirurgische maskers, latexhandschoenen, werkkleding, handhygiëne, medische beschermkappen kunnen dragen.

Tweede niveau bioveiligheidsbescherming: medisch beschermend masker of N95-masker, latexhandschoenen, werkkleding buitenste isolatiekleding, medische beschermkap en handhygiëne. Eventueel kan een veiligheidsbril worden gebruikt (bijv. kans op spatten).

Biologische veiligheidsbescherming op drie niveaus: medisch beschermend masker of N95, enkele of dubbele latexhandschoenen (voorwaarden toestaan, verschillende kleuren kunnen worden gebruikt), gezichtsscherm, veiligheidsbril, beschermende kleding voor werkkleding, enkele of dubbele laag medische beschermkap en hand hygiëne. Indien nodig dubbel masker (extern medisch beschermend masker, binnen N95).

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]