Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Onderhoudssuggesties voor gekoelde centrifuge met hoge snelheid

Tijd: 2022-01-24 Hits: 1

1. Als de glazen buis breekt tijdens het centrifugeren van een bevroren centrifuge met hoge snelheid, moet het vuil in de centrifugeholte en de behuizing worden verwijderd, anders wordt de centrifuge beschadigd. Op het bovenste deel van de caviteit kan een laag vaseline worden aangebracht en het vuil kan gemakkelijk worden verwijderd met vaseline nadat de rotor enkele minuten in werking is gesteld.
2. De high-speed bevroren centrifuge kan worden gedesinfecteerd met een gewoon desinfectiemiddel.
3. Na gebruik van een snelle vriescentrifuge op het bureaublad, moet het deksel worden geopend, het gecondenseerde water moet worden afgeveegd en vervolgens op natuurlijke wijze worden gedroogd; voor en na het centrifugeren moet de roterende kop iets verticaal worden neergezet of opgetild om botsing met de roterende as en de roterende kop zelf te voorkomen.
4. De onafhankelijke contactdoos zou voor gekoelde centrifuge met hoge snelheid moeten worden gebruikt om spanningsstabiliteit te verzekeren; als de spanning van de gebruiker onstabiel is, moet deze worden aangesloten op een gereguleerde voeding om schade aan de snelle bevroren centrifuge te voorkomen; de tafelcentrifuge moet op een stevig, stabiel en horizontaal tafelblad worden geplaatst, met een bepaalde ruimte rond het chassis om een ​​goede ventilatie te behouden.
5. Gebruik regelmatig perslucht (stofzuiger) om het stof op het koellichaam aan de achterkant van de centrifuge te verwijderen.
6. Als de roterende kop gecorrodeerd en gebarsten is, moet deze onmiddellijk worden vervangen. De rotor, mand en huls moeten regelmatig worden onderhouden met speciale beglazingsolie om corrosie te voorkomen. De schacht, het mandoor en andere delen zullen met smeerolie worden gesmeerd.
7. Veiligheid van de operator: de roterende kop moet in de juiste positie worden bevestigd en de bevestigingsschroef moet worden vastgedraaid. Controleer of er scheuren en corrosie zijn op de roterende kop en andere accessoires, en de contactconditie van de aardedraad.
8. Gebruik een neutraal reinigingsmiddel, zoals zeepsop, om stof en restmonsters van een snelle vriescentrifuge te verwijderen, maar giftige en radioactieve stoffen moeten speciaal worden behandeld. Desktop high-speed bevriezing centrifugaal nooddeksel: als het deksel niet kan worden geopend, kan het deksel handmatig worden geopend.
9. Na gebruik dienen de rotor, emmers en buishouder droog te worden afgeveegd en apart te worden geplaatst.

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]