Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Vervangingstechniek van laboratoriumcentrifugerotor

Tijd: 2022-01-24 Hits: 4

Als de centrifuge niet goed wordt gebruikt in het laboratorium, wordt de rotor niet verwijderd en loopt het experimenteerproces vertraging op. Over het algemeen kan de rotor niet uit de centrifugaalholte worden gehaald, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door de hechting tussen de veerklem en de spindel van de centrifugemotor. Volgens jarenlange ervaring met het gebruik van centrifuges kan tijdens het centrifugeren condenswater of onzorgvuldig gemorste vloeistof tussen de spindel en het centrale gat van de rotor doordringen. Als de veerspantang na het centrifugeren niet snel wordt uitgetrokken en gedurende lange tijd continu wordt gebruikt, zal er corrosie en hechting optreden tussen de spil en de veerkop, waardoor de bediener de veerklem niet kan verwijderen. Dit fenomeen komt vaker voor in gekoelde centrifuges met hoge snelheid. Hier zijn enkele manieren om dit probleem op te lossen.

1. Vereenvoudigde methode:
Draai eerst de originele borgschroef eruit en schroef deze in het schroefdraadgat van de hoofdas met een schroef met dezelfde schroefdraadspecificatie. Let op dat u het uiteinde niet helemaal vastschroeft. Met de medewerking van twee personen houdt één persoon de rotor met beide handen vast en tilt deze iets omhoog. Let erop dat u niet te veel kracht gebruikt om vervorming van het motordraagframe te voorkomen. De andere persoon gebruikt een hamer om de schroef op het bovenste deel van de motoras door een dunne staaf neer te halen. Na meerdere keren herhaald te hebben kan de rotor van de hoofdas worden gescheiden.

2. Speciale gereedschapsmethode:
Als de hierboven genoemde methode er niet in slaagt de rotor te verwijderen, geeft dit aan dat de hechting ernstig is. De roestverwijderaar kan in de verbinding van de hoofdas en de rotor worden gedropt voor roestverwijdering en infiltratie. Gebruik na een dag wachten een speciale trekker om de rotor te verwijderen. Selecteer op dezelfde manier eerst de juiste maat van de trekker op basis van de grootte van de rotor en gesp vervolgens de hand van de trekker vast aan de onderkant van de rotor. De kop van de schroefstang van de trekker zit tegen de schroef in het draadgat van de hoofdas. Nadat de positie van de trekker is rechtgezet, wordt de schroefstang met de klok mee gedraaid met een sleutel. Volgens het principe van het schroefmechanisme zal de hand van de trekker een enorme trekkracht produceren, en dan zal de rotor van de hoofdas worden verwijderd en worden gescheiden.

3. Belangrijkste punten:
(1) In ieder geval moet de vervangende schroef in het schroefdraadgat van de spindel worden geschroefd om de spindeldraad en de originele borgschroef te beschermen.
Anders, in het geval van beschadiging van de originele schroefdraad, kan deze worden verwerkt tot motorschroot.
(2) Force om de juiste, niet brute force smash te begrijpen. Wanneer de weerstand te hoog is, kan de tijd van roestverwijdering en invasie worden verlengd.
(3) Nadat de rotor is verwijderd, worden de buitenste oppervlaktelaag van de hoofdas en de oppervlaktelaag van het binnenste gat van de rotor gepolijst met fijn schuurpapier om de roest te verwijderen en vet aan te brengen om de hechting te voorkomen.

4. Preventieve maatregelen
(1) Om het dagelijkse onderhoud te verbeteren, moet het verbindingsoppervlak van de rotor en de hoofdas worden schoongeveegd en met vet worden ingesmeerd.
(2) Sluit vooral bij snelle gekoelde centrifuges de dekseldeur niet onmiddellijk na gebruik, maar laat het vocht, het condensaat en het corrosieve gas in de centrifugaalkamer volledig verdampen en keer terug naar de normale temperatuur voordat u de dekseldeur sluit.
(3) Na elke centrifugatie de rotor zo snel mogelijk verwijderen. Als een rotor vele dagen niet wordt vervangen of verwijderd, is het heel gemakkelijk om hechting te veroorzaken. In het meest ernstige geval wordt de hele machine gesloopt.
(4) Gebruik niet te veel kracht elke keer dat de schroef wordt vastgedraaid. Anders zal de schroefdraad van de schroefdraad trippen en in ernstige gevallen zal de motor worden gesloopt. Wanneer de motor tegen de klok in draait, produceert de traagheidsschroef zelf een aanhaalkracht met de klok mee, waardoor de rotor net kan worden vastgedraaid. Daarom is het bij het vastdraaien van de rotor slechts nodig om een ​​lichte inspanning op de pols te voelen.

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]