Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Vervangingstechniek van laboratoriumcentrifugerotor

Tijd: 2022-01-24 Hits: 79

Als de centrifuge in het laboratorium niet goed wordt gebruikt, wordt de rotor niet verwijderd en wordt het experimentproces vertraagd. Over het algemeen kan de rotor niet uit de centrifugaalholte worden gehaald, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door de adhesie tussen de veerklem en de spindel van de centrifugemotor. Volgens jarenlange ervaring met het gebruik van centrifuges kan er tijdens het centrifugeren condenswater of onzorgvuldig gemorste vloeistof tussen de spindel en het centrale gat van de rotor terechtkomen. Als de veerspantang na het centrifugeren niet snel wordt uitgetrokken en gedurende lange tijd continu wordt gebruikt, zal er corrosie en hechting optreden tussen de spil en de veerhouder, waardoor de operator de veerhouder niet kan verwijderen. Het is waarschijnlijker dat dit fenomeen optreedt bij gekoelde centrifuges met hoge snelheid. Hier zijn enkele manieren om dit probleem op te lossen.

1. Vereenvoudigde methode
Draai eerst de originele borgschroef eruit en schroef deze met een schroef met dezelfde schroefdraadspecificatie in het schroefdraadgat van de hoofdas. Let op dat u het uiteinde niet helemaal indraait. Met medewerking van twee personen houdt één persoon de rotor met beide handen vast en tilt deze iets omhoog. Let erop dat u niet te veel kracht gebruikt om vervorming van het motorsteunframe te voorkomen. De andere persoon gebruikt een hamer om de schroef op het bovenste deel van de motorspindel door een dunne staaf naar beneden te slaan. Na meerdere keren herhalen kan de rotor van de hoofdas worden gescheiden.

2. Speciale gereedschapsmethode
Als de bovengenoemde methode er niet in slaagt de rotor te verwijderen, geeft dit aan dat de verbindingsconditie ernstig is. De roestverwijderaar kan in de verbinding van de hoofdas en de rotor worden gedropt voor roestverwijdering en infiltratie. Nadat u ongeveer een dag heeft gewacht, gebruikt u een speciale trekker om de rotor te verwijderen. Op dezelfde manier selecteert u eerst de juiste maat van de trekker, afhankelijk van de grootte van de rotor, en klemt u vervolgens de hand van de trekker vast aan de onderkant van de rotor. De kop van de schroefstang van de trekker ligt tegen de schroef in het draadgat van de hoofdas. Nadat de positie van de trekker is rechtgezet, wordt de schroefstang met de klok mee gedraaid met een sleutel. Volgens het principe van het schroefmechanisme zal de hand van de trekker een enorme trekkracht produceren, waarna de rotor van de hoofdas wordt verwijderd en wordt gescheiden.

3. Kernpunten
(1) In ieder geval moet de vervangende schroef in het schroefdraadgat van de spindel worden geschroefd om de schroefdraad van de spindel en de originele borgschroef te beschermen.
Anders kan het, in geval van beschadiging van de originele schroefdraad, tot motorschroot worden verwerkt.
(2) Force om de juiste, niet brute kracht te begrijpen. Wanneer de weerstand te hoog is, kan de tijd van roestverwijdering en invasie worden verlengd.
(3) Nadat de rotor is verwijderd, moeten de buitenste oppervlaktelaag van de hoofdas en de oppervlaktelaag van het binnenste gat van de rotor worden gepolijst met fijn schuurpapier om de roest te verwijderen en vet aanbrengen om opnieuw hechten te voorkomen.

4. Preventieve maatregelen
(1) Om het dagelijkse onderhoud te verbeteren, moet het verbindingsoppervlak van de rotor en de hoofdas worden schoongeveegd en met vet worden ingesmeerd.
(2) Sluit, vooral bij hogesnelheidskoelcentrifuges, de dekseldeur niet onmiddellijk na gebruik, maar laat het vocht, het condensaat en het corrosieve gas in de centrifugaalkamer volledig verdampen en terugkeren naar de normale temperatuur voordat u de dekseldeur sluit.
(3) Haal na elke centrifugatie zo snel mogelijk de rotor eruit. Als een rotor meerdere dagen niet wordt vervangen of verwijderd, is het heel gemakkelijk om verkleving te veroorzaken. In het ernstigste geval wordt de hele machine gesloopt.
(4) Gebruik niet te veel kracht elke keer dat de schroef wordt vastgedraaid. Anders zal de schroefdraad van de schroef struikelen en in ernstige gevallen zal de motor worden gesloopt. Wanneer de motor tegen de klok in draait, zal de traagheidsschroef zelf een aanhaalkracht met de klok mee produceren, waardoor de rotor net kan worden vastgedraaid. Daarom hoeft u bij het vastdraaien van de rotor slechts een lichte inspanning op de pols te voelen.

Populaire categorieën

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]