Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Wanneer de capillaire centrifuge koud is, kan de lage snelheidsversnelling niet worden gestart: de smeerolie van de centrifuge stolt of de smeerolie verslechtert en droogt op en plakt.

Tijd: 2022-01-24 Hits: 1

Wanneer de capillaire centrifuge koud is, kan de lage snelheidsversnelling niet worden gestart: de smeerolie van de centrifuge stolt of de smeerolie verslechtert en droogt op en plakt. In het begin kan de centrifuge weer met de hand worden rondgedraaid of kan de olie na reiniging worden bijgevuld. Centrifugeer trillingen, geluid, storing: controleer of de centrifuge uit balans is, losse moeren om de machine te bevestigen. Indien aanwezig, draai deze dan vast. Controleer of het centrifugelager beschadigd of verbogen is. Vervang eventueel het lager.  

Controleer de vervorming of onjuiste positie van de buitenste afdekking van de capillaire centrifuge en pas deze eventueel aan. De vibratie-excitatie van het centrifugesysteem is: motoraandrijfsysteem, zeefmand en bewerkingsfout, lager en beugel, montage van ongebalanceerde as, vorming van scheuren in vitro, water in breukkamer, problemen veroorzaakt door hoge temperatuurfouten, ernstig in hoge centrifugaal, hoge snelheid roterende as kanteling, trillingen, wanneer de trillingsfrequentie de limiet overschrijdt, zal dit de centrifugeresonantie van het hele systeem veroorzaken, wat leidt tot ernstige na. Daarom, of het nu centrifuge of andere centrifuges zijn in het aanvraagproces, we moeten betalen aandacht voor de trillingen van centrifuge, omdat het een grote impact heeft op het normale gebruik en de veiligheid van capillaire centrifuges.

In een cirkelvormig niet-traagheidssysteem is de traagheidskracht van de capillaire centrifuge altijd naar buiten en is er geen overeenkomstige binnenwaartse kracht. Om het object relatief stationair te houden in het niet-traagheidssysteem, zijn andere krachten nodig om de traagheidskracht tegen te gaan, zoals de trekkracht van het touw, de steunkracht van de buitenwand en de zwaartekracht van een massaobject. In feite kan in alle niet-traagheidssystemen een traagheidskracht worden gecreëerd volgens het equivalentieprincipe. De richting is tegengesteld aan die van de versnelling in het niet-traagheidsstelsel (ten opzichte van de versnelling van het traagheidssysteem), en de grootte is de versnelling maal de massa van het object. Op deze manier is het handig om te gaan met de krachtbalans in het niet-traagheidsframe, in plaats van wie er werkelijk zo'n kracht uitoefent.  

Vanwege de verbazingwekkende snelheid van capillaire centrifuge, wordt de rotor niet gefixeerd door een gewoon kogellager, maar door een magnetisch lager. Magnetische lagers gebruiken een magnetisch veld om de rotor altijd in het midden van de statorspoel te houden. Er is geen fysiek contact tussen de rotor en de stator, waardoor wrijving wordt geëlimineerd en de stabiliteit van de capillaire centrifuge met ultrahoge snelheid wordt gegarandeerd.  

De reden waarom capillaire centrifuge trilt tijdens het versnellen en vertragen is dat naast resonantie, ik denk dat de verandering van het zwaartepunt tijdens acceleratie en vertraging ook een aspect is, dat verband kan houden met resonantie. Wanneer de trillingsfrequentie dicht bij de natuurlijke frequentie van materiaal ligt, zal resonantie optreden. Volgens de trillingstheorie heeft een vast object eigenlijk talloze natuurlijke frequenties. Wanneer de externe excitatiefrequentie en de natuurlijke frequentie van het object dicht bij elkaar liggen. Wanneer de natuurlijke frequentie hetzelfde is, zal het resonantiefenomeen optreden. Op dit moment is de trillingsamplitude bijzonder groot (amplitude), wat meestal schadelijk is. Wat het balanceringsprobleem betreft, het is een dynamisch evenwichtsprobleem, omdat het zwaartepunt van het object niet samenvalt met het rotatiecentrum, wat resulteert in excentriciteit, die ook trillingen induceert, en behoort tot de categorie van de trillingstheorie. Ik denk dat het bovenstaande fenomeen wordt veroorzaakt door resonantie. Natuurlijk mag er geen trim zijn.

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]