Alle categorieën

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Waarom centrifuge met ultracapaciteit zo duur?

Tijd: 2022-01-24 Hits: 2

Onlangs stelde een klant enkele vragen over de gekoelde centrifuge met ultracapaciteit. Wat is de betekenis van ultracapaciteit? Waarom zo duur?

Met deze problemen wil ik u een uitgebreide uitleg geven: allereerst moeten we uitgaan van het principe van centrifuge. Het werkingsprincipe van centrifuge is om de rotor aan te drijven om door de motor te roteren, om centrifugale kracht te gebruiken om de componenten in vloeibare en vaste deeltjes of vloeibaar en vloeibaar mengsel te scheiden. Dan zit de kerncomponent in de motor. Daarom moet bij uitbreiding van de capaciteit het vermogen worden vergroot. Als alleen de capaciteit wordt uitgebreid, zal de snelheid zeker niet de norm halen en zal het centrifugale effect zeker niet de norm bereiken. Bovendien, vanuit het perspectief van snelheid, hoe groter de capaciteit, hoe groter het gewicht, hoe groter de weerstand. Vooral wanneer een bepaalde capaciteit is bereikt en de snelheid de limiet bereikt, is het nog moeilijker om de snelheid te verhogen. Op dit gebied is dan ook een grote technologische doorbraak nodig. De reden waarom veel centrifuges geen gekoelde centrifuges met supergrote capaciteit kunnen produceren, is dat de snelheid de hoge equivalente waarde niet kan bijhouden. De Xiangzhi-centrifuge heeft in dit opzicht echter een doorbraak bereikt. Wanneer bijvoorbeeld de capaciteit van de dlm12l gekoelde centrifuge met supergrote capaciteit 6 × 2400 ml bereikt, kan de snelheid 4600 r / min bereiken, waarvan kan worden gezegd dat het het internationale geavanceerde niveau bereikt. Ten slotte, vanuit het oogpunt van de hele machine, wanneer de capaciteit en snelheid worden verhoogd, moet de overeenkomstige andere hardware ook worden geüpgraded, anders kan deze niet voldoen aan de vereisten van het experiment en de vereisten van veilig gebruik.

Het is duidelijk dat de kosten van een gekoelde centrifuge met extra grote capaciteit niet alleen de kosten van de rotor zijn, maar ook de kosten van andere onderdelen, dus de prijs moet hoger zijn.

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]