Alle categorieën

Home>Nieuws>Tentoonstelling Nieuws

Biocontainmentdeksel voor rechthoekige emmer

Tijd: 2022-01-22 Hits: 129

Rechthoekige emmer met 12 gaten is speciaal ontworpen voor het verwerken van bloedafnamebuisjes van 5 ml (13x100 mm) en 2 ml (13x75 mm) (vacutainers). Met een totale procescapaciteit van maximaal 48 buisjes tegelijk zorgen de uitzwaaiende rotoren van 48 x 5 ml en 48 x 2 ml voor een hoge werkefficiëntie in diagnostische laboratoria in ziekenhuizen.

12
11

Werken in klinische diagnostische laboratoria betekent echter meestal werken met potentieel infectieuze monsters zoals bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Maar ook in onderzoekslaboratoria is het omgaan met besmettelijke micro-organismen of schadelijke chemicaliën heel gebruikelijk. Om de veiligheid van laboratoriumpersoneel te garanderen en laboratoriuminfecties (LAI's) of andere gezondheidsrisico's te voorkomen, moeten tijdens de hele workflow redelijke voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Centrifuge is een bron van aerosolen. Een breed scala aan activiteiten – waaronder het vullen van centrifugebuisjes, het verwijderen van doppen of deksels van buisjes na centrifugeren, en het verwijderen van bovenstaande vloeistof en het vervolgens opnieuw suspenderen van pellets – kan leiden tot het vrijkomen van aërosolen in de laboratoriumomgeving.
Biocontainmentafdekking is dus essentieel voor het centrifugeren van gevaarlijke monsters, zoals bloedafnamebuizen (vacutainers)

10
9

Biocontainmentafdekkingen voorkomen niet de vorming van aërosolen tijdens het centrifugeren; ze zorgen er eerder voor dat er geen aërosolen uit het gesloten systeem kunnen lekken.
Als een buisje breekt of lekt, mag u de centrifuge gedurende ten minste 30 minuten na de run niet openen. Omdat dit niet altijd kan worden opgemerkt voordat u de bakken of rotor opent (een plotselinge onbalans kan een eerste teken zijn van buisbreuk), raden wij u aan altijd minimaal 10 minuten te wachten voordat u de containers opent.
Ook moet u de emmers of rotor in een bioveiligheidskast laden en lossen (vooral in de virologie en mycobacteriologie) om het risico op ontsnappende aerosolen te minimaliseren.
Bioveiligheid is belangrijk voor laboratoriumpersoneel. We stellen de adviezen en suggesties voor het verbeteren van onze centrifugeontwerpen zeer op prijs, zodat laboratoriumpersoneel beter kan worden beschermd.

Vorige:

Volgende:

Populaire categorieën

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]