Alle categorieën

Home>Nieuws>Tentoonstelling Nieuws

Biocontainmentdeksel voor rechthoekige emmer

Tijd: 2022-01-22 Hits: 18

Rechthoekige emmer met 12 gaten is speciaal ontworpen voor het verwerken van 5 ml (13x100 mm) en 2 ml (13x75 mm) bloedafnamebuizen (vacutainers). Met een totale procescapaciteit van maximaal 48 buizen tegelijk, bieden de uitzwaairotors 48x5ml en 48x2ml een hoge werkefficiëntie in diagnostische laboratoria van ziekenhuizen.

12
11

Werken in klinische diagnostische laboratoria betekent echter meestal werken met potentieel besmettelijke monsters zoals bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Maar het omgaan met besmettelijke micro-organismen of schadelijke chemicaliën is ook heel gewoon in onderzoekslaboratoria. Om de veiligheid van laboratoriumpersoneel te waarborgen en om laboratoriuminfecties (LAI's) of andere gezondheidsrisico's te voorkomen, moeten gedurende de hele workflow redelijke voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Centrifuge is een bron van aerosolen. Een breed scala aan activiteiten - waaronder het vullen van centrifugebuisjes, het verwijderen van doppen of deksels van buisjes na centrifugeren en het verwijderen van supernatantvloeistof en vervolgens het opnieuw suspenderen van pellets - kan leiden tot het vrijkomen van aerosolen in de laboratoriumomgeving.
Daarom is een biocontainmentdeksel essentieel voor het centrifugeren van gevaarlijke monsters, zoals bloedafnamebuizen (vacutainers)

10
9

Biocontainment-afdekkingen voorkomen de vorming van aerosolen tijdens het centrifugeren niet; in plaats daarvan zorgen ze ervoor dat aerosolen niet uit het gesloten systeem kunnen lekken.
Als een buisje breekt of lekt, open de centrifuge dan gedurende ten minste 30 minuten na de run niet. Omdat dit niet altijd kan worden gedetecteerd voordat u de emmers of rotor opent (een plotselinge onbalans kan een eerste teken zijn van buisbreuk), raden wij aan om altijd minimaal 10 minuten te wachten voordat u de containers opent.
Ook moet u de emmers of rotor in een bioveiligheidskast laden en lossen (vooral in de virologie en mycobacteriologie) om het risico op ontsnappende aerosolen te minimaliseren.
Bioveiligheid is belangrijk voor laboratoriummedewerkers, we stellen de adviezen en suggesties voor het verbeteren van onze centrifuge-ontwerpen die laboratoriummedewerkers beter kunnen beschermen zeer op prijs.

Vorige:

Volgende:

+ 86-731-88137982 [e-mail beveiligd]